Silicon Valley

Silicon Valley
Skyline

woensdag 30 september 2015

Memory of Understanding

Zoals ik in mijn vorig blogbericht  al had aangekondigd, ondertekende ik vandaag samen met Fons Leroy van VDAB een "Memory of Understanding" (MOU)  met de CEO van Coursera, Rick Levin.

Een “MOU” of in het Nederlands,  een  Memorandum van Overeenstemming, is een document waarin dit geval drie partijen hun gezamenlijke voornemens vastleggen. De “MOU” bevat de basiselementen van een mogelijk opvolgend contract.

Coursera  is wereldwijd één van de grootste online platforms voor het aanbieden van (open) online onderwijs in de vorm van Massive Open Online Courses (MOOCs) en Small Private Online Courses (SPOCs).
Momenteel telt Coursera wereldwijd bijna 15 miljoen gebruikers en biedt het ruim 1000 online cursussen aan vanuit meer dan 120 verschillende onderwijsinstellingen. Coursera wil in 2016 haar activiteiten in Europa verder ontplooien en gaat daarom tal van nieuwe samenwerkingsverbanden aan.


Het Coursera platform biedt voor ons  tal van nieuwe mogelijkheden: Het finale doel van deze samenwerking is dan ook  het e-leren in Vlaanderen verder te faciliteren zodat iedere cursist zijn  talenten maximaal kan ontwikkelen.

Coursera zal aan ons een selectie van cursussen aanbevelen, afgestemd  op de skill strategy (vaardighedenstrategie) waarin VDAB en wij willen op inzetten. Dit zal in eerste instantie gericht zijn op  (maar niet beperkt tot) opleidingen bedrijfsbeheer en ICT.

Volgens de filosofie van Coursera ligt de focus  hierbij niet alleen op het aanleren van soft skills maar op Power Skills.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten